Project 1

Project 1: Zelfreflectie 02

Introductie

Voor deze tweede zelfreflectie opdracht wil ik het graag hebben over mijn voorbereiding op de eerste Feedforward sessie waar ik mijn project ‘SlimBox’ moest voorstellen en wat ik er vervolgens heb uitgeleerd.

Planning

Qua planning voor mijn project wou ik al heel vroeg starten, waarom? Omdat wij in het begin van het semester niet superveel werk hebben en dan heb ik zeker en vast voldoende tijd om dan toch al te werken aan de deadlines van Project 1. Moest ik dat niet doen, dan maak ik het mezelf alleen maar zwaarder later in het semester en dat is duidelijk niet de bedoeling.

BOM: Bill Of Materials

Tegen de deadline en feed forward sessie moesten we alle componenten en materialen goed opstellen in een Excel bestand. Dit vond ik het moeilijkste deel van de volledige opdracht en deadline, omdat je effectief al heel je project op vlak van materiaal moet gaan uitdenken en samenstellen, alles moet ook perfect samen werken. Ik ben daar echt wel vroeg mee begonnen en heb mijn BOM redelijk goed kunnen opstellen na er veel tijd in te steken en het uit te denken, uiteindelijk moest ik dan ook maar enkele aanpassingen ter plaatse maken. Dus ik ben wel tevreden met het werk dat ik erin heb gestoken, zeker omdat ik er weken op voorhand mee ben begonnen.

FA01

Ook met mijn FA01 ben ik heel vroegtijdig begonnen, eigenlijk wanneer de opdracht en template online stonden. Dit is redelijk vlot verlopen, ik heb ook veel kunnen meningen uitwisselen met Niels Dewulf; een klasgenoot, maar niet mijn sparring partner. Meningen kunnen uitwisselen is eigenlijk heel belangrijk bij zulke opdrachten, men kan dingen zien dat ik niet zie en op die manier kan ik mijn project en opdrachten veel beter maken.

Conclusie

Ik ben dus vroegtijdig begonnen aan mijn 2 deadlines (BOM & FA01) en heb alle tijd gehad om deze perfect af te werken tegen de deadline en het Feedforward gesprek. Na het Feedforward gesprek moest ik ook maar enkele aanpassingen maken, dus ik ben content dat ik er zo vroeg ben aan begonnen en er veel voor heb gewerkt.

Wat heb ik geleerd?

Om altijd zo vroeg te beginnen aan deadlines, goed in te plannen en mijzelf tijd besparen voor later. Ook heb ik echt het nut ingezien van partners, meningen uitwisselen en hulp kunnen vragen en geven. Deze lessen maken mijn opdracht / project alleen maar beter.