Project 1

Project 1: Zelfreflectie 03

Slimbox – A smart Bluetooth speaker – Project 1 (2019)

Introductie
Voor ons project kregen we 3 weken de tijd om ons eigen al op voorhand vastgelegd concept te gaan uitwerken en dit zo goed mogelijk te gaan doen. Mijn eigen project is een smart bluetooth speaker met een LCD, RGB verlichting en drie sensors inclusief.

´╗┐Planning van de project weken
Het was niet zo makkelijk om een eigen planning te maken aangezien er veel milestones zijn waar bepaalde delen al moeten afgewerkt zijn, maar ook omdat het moeilijker in te schatten is hoeveel tijd bepaalde delen gaan innemen, niet alles gaat vlot verlopen en een groot deel is ook puur zelfstudie en bijleren.

Eerste week
In het begin was het heel druk, hier had ik toch wel het gevoel dat ik te laat was begonnen aan de eerste milestones en al te veel bezig was met latere milestones. Maar na enorm veel werken de eerste dagen had ik wel alle milestones perfect gehaald en dit tot een goed einde kunnen brengen.
Er was dan ook een verlengd weekend, dan heb ik al een groot deel van mijn backend kunnen doen, alle sensors kunnen inlezen, zodat ik in de tweede week al mijn frontend grotendeels kon doen.

Tweede week
Aangezien ik al redelijk gerust was op vlak van backend, ben ik dan al begonnen aan mijn online dashboard en dit redelijk ver kunnen uitwerken, ik ben ook redelijk veel op consult beginnen gaan omdat ik inzag dat constant mening van lectoren me veel vlugger vooruit helpt. Als ik vast zat en het niet direct kon oplossen na research en klasgenoten keek ik al direct voor een consult en ik ben wel blij dat ik dat achteraf heb gedaan.

Derde week
Mijn project staat al redelijk ver, dan moest ik eigenlijk gewoon nog alles samensteken en alles afstemmen op elkaar en nog laatste deeltjes gaan uitwerken. Maar ook hier vond ik het echt belangrijk om nog op laatste consults te gaan en toch nog zoveel mogelijk verbeteringen te gaan toevoegen.

Eindresultaat
Ik heb mijn project eigenlijk perfect kunnen afwerken binnen de tijd, ik heb wel een paar delen van mijn project moeten aanpassen, namelijk het gebruik van de Spotify API en de mogelijkheden met Bluetooth. Ik had bepaalde delen wel beter moeten bekijken in de periode van de voorbereiding op de project weken zodat ik eigenlijk geen aanpassingen meer moet doen tijdens de weken, maar ik heb er wel mee kunnen componseren en het kunnen vervangen.

Conclusie
De projectweken zijn goed verlopen, ik heb enorm veel bijgeleerd, ik vond het zeer tof om echt zelfstandig en vrij te kunnen werken aan iets dat je volledig zelf maakt en tot een mooi resultaat kan brengen. Uiteindelijk ben ik ook heel blij met het resultaat van mijn project en met wat ik allemaal heb bijgeleerd.

Wat ik meeneem voor de toekomstige projecten´╗┐

  • Probeer nog meer te togglen, ik zie er echt wel het nut van in en ook om achteraf een resultaat te krijgen van hoeveel tijd welk deel innam.
  • Blijf op veel consults gaan, veel mening vragen van andere partijen, want heel veel dingen kunnen beter, maar zelf zie je dat niet altijd, daarom ben ik veel op consults gegaan en ik ben heel content dat ik dat gedaan heb.
  • Meer tijd in voorbereiding steken, meer research doen op voorhand om werk en tijd tijdens de project weken te besparen.

https://tibosevenhant.be/portfolio/slimbox/