Project 1

Project 1: Zelfreflectie

Voor dat ik in NMCT kwam had ik geen voorkennis op vlak van programmeren, het enigste dat er dicht bij kwam was een basis kennis van HTML en CSS, dus Basic Programming was wel even wennen, maar de motivatie om te leren programmeren was er zeker wel, aangezien ik ook Web & App developer wil worden.

In het begin, na de eerste paar weken van Basic Programming had ik het gevoel dat het toch niet zo moeilijk was, met als gevolg dat ik er eigenlijk niet echt veel tijd en werk in stak buiten de contact / les uren. Na 5 weken les was het herfstvakantie met daarna de Q-week, tijdens de vakantie heb ik al mijn labo’s hermaakt en merkte ik eigenlijk op dat ik het toch niet zo veel en goed had onderhouden, dus ik heb tijdens die vakantie enorm veel gewerkt en eigenlijk ingehaald door onder andere Pluralsight en Youtube tutorials te bekijken.

Uiteindelijk heb ik het Q-Examen goed kunnen afleggen en toch een 14/20 kunnen behalen, waarmee ik wel content was, na de Q week heb ik mijn programmeren blijven onderhouden en er echt veel voor gewerkt, ik kon vervolgens ook enorm goed mee in de lessen en had niet veel problemen met de labo oefeningen / thuisproject. In de blok heb ik dan ook weer alle labo’s hermaakt en er enorm veel voor gewerkt.

De dag voor en van het examen was ik wel enorm bang voor het examen programming, ook al had ik veel voorbereid. Eens op het examen ging alles perfect en had ik geen enkel probleem, wat ik niet had verwacht. Ik was dan ook superblij met het resultaat: 19/20.

Wat ik hier allemaal uit geleerd heb is dat, ook al lijkt het goed te gaan, ik er echt wel moet voor werken en herhalen. Dit kan ook gelden voor alle andere vakken, zodat ik ook al deze modules tot een goed einde kan brengen. Ik ben ook blij dat ik dit toch nog tot een goed einde heb kunnen brengen.